Rhône-Alpes

ET OMRÅDE ÅPENT MOT VERDEN.

Rhône-Alpes, nest største region i Frankrike har dimensjonene til å være en stor region i Europa og en internasjonal rolle å spille i Alpearkaden, med sin grense til Sveits og nord Italia. Regionen står frem som et mellomledd mellom syd- og nord Europa. 

Aerial view of the city of Lyon

Lyon, ved elvene Rhône og Saône mellom bakketoppene Fourvière og Croix Rousse er i smørøyet av en turistregion, like ved Alpene, i krysspunktet mellom storeviner som Beaujolais og Côtes du Rhône og like ved smaksinntrykk fra sydlige Ardèch og Drôme Provençale. Den rike arven til Lyon som reflekterer de forskjellige epokene, forteller historien om byen, listet blant Verdens kulturarv.

En spasertur i gamlebyen, le Vieux Lyon, er en spasertur gjennom 20 århundrer; fra antikkens Roma ved Fourvière, eller fra Renessansen med klosteret Saint Jean og Saint Just og med de typisk bygningene i italiensk stil i gatene rundt.

Katedralen, katedral St-Jean (1180 – 1440) i gotisk stil, bygget på absiden til en romansk kirke, er den viktigste religiøse bygningen i byen.

Alps, mountains and skiing

 Savoie med stier i fjellet, over store vann, Lac du Bourget, Lac du Léman og Lac d’Annecy som runder det høyeste fjellet i Europa, det velkjendte Mont-Blanc, gjennom et av de ni natur reservatene og den elste Nasjonal Parken i Frankrike: la Vanoise. Familievennlige ski stasjoner, store områder og sjarmerende landsbyer, valget er stort.