Provence-Alpes-Côte d’Azur

300 dager med sol i året.

Landskapene langs Middelhavet, sjø og arkitektur har gjort at Provence er blitt en av de aller fremste turist attraksjonene i Frankrike. Det er en form for livkunst man søker i Aix en Provence, i Alpillene, i le Var eller i le Luberon, naturperler i les Calenques ved Marseille, i Camargue eller i Alpes de Haute Provance og overalt unionen av den vakkre naturen og den rike kulturarven

Mer enn 120 landsbyer langs den franske Rivieraen, skjønn natur, behagelige klima, 40 km med sandstrand, en kultur og en kulturarv ganske eksepsjonnell i dette distriktet som nordmenn kaller Rivieraen.

Aix-en-Provence, 'La Rotonde'

Aix en Provence : vann og kunst. Åpen mot verden, en by av menneskelige dimensjoner hvor hvor kulturarven lever godt sammen med fremtidens by. Her er alt farger og følelser: lyset, gylden stein i fasadene, klart vann i fontenene i skyggen fra løvtrær. 

The bridge of Avignon

Avignon : Theater og historie.Byen Avignon imponerer. Som tidligere Pave-by har Avignon hatt en spesiell inflytelse pâ arkitekturen. Bak vedlikeholdte , høye murer ligger Palais des Papes, paveslottet, bygget i det 14. århundre med sin store plass; den velkjendte Pont d’Avignon, museene i Petit Palais og Palais du Roure. 

Cannes : Verdensberømt forden internasjonale filmfestivalen og andre prestisjefulle kongresser, er en energisk by med en livskvalitet som man ikke finner noe annet sted. Med sine luksusbutikker og det vakkre innlandet er byen en priviligert plass.

Saint Jean Cap Ferrat, halvøy like ved Nice og Villefranche sur Mer med Cap Ferrat ytterst, er en av de mest ettertraktede stedene på  Rivieraen. Skjønnheten, roen og at den har bevart det opprinnelige, gjør at stedet er verdsatt av et kjemperikt aristokrasi og andre internasjonale, formuende mennesker.