Poitou-Charentes

MELLOM JORD, SJØ OG HIMMEL

Mellom høyvann og lavvann, alternerer lange sandstrender med furuskog i ryggen med kalkklipper og ville områder. Innlandet byr på områder med autentisitet og rikdom fra jorden hvor fredelig, i et intimt landskap flyter elvene,Vienne, Thouet et Gartempe.

The Marais Poitevin or green Venice Jewel of the regional and natural patrimony

Le Marais Poitevin eller det ”grønne Venedig”, et naturens smykke i grønn ramme. Området lever i rytme med sine flere titall av kilometer med kanaler mellom Niort og Atlanterhavskysten. 

The island of Noirmoutier

Atlanterhavskysten er beskyttet av fire øyer hvor av de to største er Oléron og Ile de Ré.
I fylket Vendée følger øyene Ile d’Yeu som  både er tradisjonell og vill - og  Ile de Noirmoutier som overrasker med sin ”passage du Gois, hvor man bør undersøke nøye klokkesett for tidevann før man tør å kjøre over.

Futuroscope complex, 10km from Poitiers

Midt inne i området til film parken Futuroscope som har ingenting å misunne til Disney Land, 10 km fra Poitiers åpner Le Palais des Congès dørene sine til kongresser, utstillinger og lignende.  Derfor er Poitiers meget bra tilknyttet til hovedstaden med hurtig toget, eller det er kanskje omvendt.  Parken har alle de siste teknikkene innen film og vidéo: 360°, 3D, kjempe lerret, relieff og simulator som gir de mest utrolige sensasjoner.