Pays de la Loire

Rikdom og mangfold

Vestkysten har en kulturarv med bemerkelsesverdig rikdom, det være seg, arkitektur, historie eller det unike diversitet i det mange tusenårige landskapet 

La Loire elven, ”den kongelig floden”, åpner prestisjefulle porter til slott og andre monumenter; Chambord, Chenonceaux, Cheverny, Villandry, Sully, Azay-le-Rideau, Fontevraud for bare å nevne de mest kjente.  Dalen langs elven, Loire dalen også kalt « kongedalen », som er listet av UNESCO for å ha fra sine ”gamle steiner” fått sin eleganse og originalitet, er også delen av verden den største konsentrasjon av slott.  Regionen produserer også 69 forskjellige deilige, fruktige viner fra Muscadet i Nantes til Sancerre øverst i dalen, kanskje siden det er ofte det varmeste distrikt i Frankrike om sommeren.

 

Nantes

Nantes, en by med en kulturarv, en arkitektur utenom det vanlige og en vid kjendt gastronomi som gjør seg bemerket med sin livskvalitet og sitt miljø i omkretsen. Tidliger hovedstad i  Bretagne, i dag, hovedsete for » les Pays-de-la-Loire », Nantes befinner seg midt  en  region  på 500 000 innbyggere bestående av ST. Nazaire  og hovedpolen i Vest Frankrike. Det mest berømte stedet er slottet til Hertugene av  Bretagne : borg og prinsenes residens (XV til XVIII århundre) bygget av François II, hertug av Bretagne og hans datter Anne, dronning av Frankrike fra 1491 til 1514. Slottet er i dag et musee med utstillinger som ikke bare forteller  byens historie, mens også om tradisjoner fra nantesregionen og det historiske Bretagne.

Loire dalen er en del av Frankrikes historie med dynastiene Valois og Bourbon og en konsentrasjon av kunst, særlig fra den franske renaissansen, som trekker årlig 4 millioner tourister fra hele verden.