Paris - Ile-de-France

KUNSTENS HOVEDSTAD I GÅR SOM I DAG

En helt spesiell samling av kunst- og kulturskatter, 180 museer og monumenter, internasjonalt kjente samlinger av maleri, skulptur og dekorativ kunst . . . Ohlala, ça, c’est Paris!

Triumphal arch of the Carrousel du Louvre

Frankrikes hovedstad, men også hjertet i regionen Ile de France (den franske Øyen), Paris følger breddene av Seinen. Byen er berømt for sin vakre urbane arkitektur, sine hovedgater og sine prestisjefulle plasser som Avenue des Champs Elysées og Place de la Concorde, sjarmen og vid fallet i bydelene Montmartre, le Marais og Pigalle bland andre og verdensberømte monumenter som Eiffeltårnet og le Louvre, palasset som ble museum.

The Eiffel Tower

Eiffeltårnet, bygget i jern av Gustav Eiffel og hans medarbeidere til Verdens utstillingen i 1889. Plassert ytterst på Champ de Mars, ved Seinens bredder, monumentet er blitt symbol for Frankrike og den hovedstad med sine 300 meter opprinnelig kulminerer det nå med 325m og er blitt sender for radio- og fjernsyns programmer.

Notre-Dame de Paris er en av de mest beundringsverdige bygg i gotisk stil. Dette vidunderet ligger øverst på Ile de la Cite, en av by-holmene i Seinen og er det mest besøkte monumentet i Frankrike.