Nord-Pas-de-Calais

EN REGION MED MANGFOLDIGE FASETTER

Motstridende og mangfoldig er området lengst i nord, fra Kanalkysten, hvor man kan se England på den andre siden og langs den belgiske grensen. Opptatt av karneval og populære historiske begivenheter, en kulturarv med mange fasetter. 

Lille den største byen i regionen er dominert av flamsk innflytelse, Dunkerque, havnebyen med sitt tårn de Lenghenaer og vakt-tårnet ”le beffroi” som er blitt byenes emblem; byen Arras er kjent for sin vakre katedral og plassen i barokkstil, klosteret St. Vaast og borgen bygget av den berømte arkitekten, Vauban, kjent for sine forsvarsverk. Regionen er også kyst området le Boulonnais med sine uendelige sansstrender, kulturhistoriske byer og den regionale naturparken.

Aerial view of the city of Lille

Lille er i dag den fjerde største byen i Frankrike, internasjonalt krysspunkt og med en dynamisk økonomi. Takket være gamlebyen og den store plassen med rådhuset, kirken St. Maurice og plassen Générale de Gaulle, er Lille blitt klassifisert som ””ville d’art et d’histoire”, by med kunst og historie. Byen som er kjent for sin  hyggelig ramme, kulturarven og et energisk kulturliv, trekker en mengde turister.

 

Opal Kystenlang på over 120 km med sandstrender, sandduner og kalkklipper strekker seg mellom havnebyen Calais og Berck sur Mer som en allianse mellom sjøen og innlandet, et landskap fullt av kontraster som blander det strålende grønne fra beitemarker med sjøens gråblå bølger. Midt i mot Englands klipper, står ”le Cap Blanc Nez” og  ”le Gris Nez” som to lange neser og beskytter bukten i Wissant.