Midi-Pyrénées

DEN MILDE SOUTH WEST

Livskunst, men også høyteknologi, rik kulturarv og gastronomi hører naturlig sammen i Syd-vest Frankrike.

Historien her er innskrevet i gammel stein,  rosa murstein i gamlebyen i Toulouse og i karakterfulle hus i hele området ”du Lauragais”; i duetårnene i Gers, tørre murer og tak dekket med heller, ”lauze” som man ser i de yndige småbyene i Dordogne -og stein som er blitt grå med tiden i de alvorlige Cathare slottene i fylket l’Aude som gir turister mange mål å nå. 

Toulouse, the Capitole

Toulouse med flyplass og hurtig tog forbindelser, er en aktiv storby i Syd-vest Frankrike og nest største universitetsbyen i landet, hovedstad for fly teknik ”aéronautique”. Bygget i murstein som gir den en gammelrosa farge, sterkt opptatt av kunst, vitenskap og forskning. Sport blir også holdt i hevd og da særlig rugby. 

 

Foie gras, a world famous regional product

Le Gers : Her kom den saga omsuste mousqutairen d’Artagnan i fra; fylket har solfylte dalfører og er kjent for dype tradisjoner. Festivalen med ”la feria” i Vic-Fezensac og regionale produkter som l’Armagnac, aperitiff vinen, le Floc de Gascogne og foie gras (gåselever).

The Pyrenees mountain

Pyreneene, fjellkjede i sydvest Europa som strekker seg i en  lengde på 430 km  fra Middelhavet i øst til Atlanterhavet i vest og skiller mellom Frankrike og Spania;  kontrastenes fjellkjede med gamle landsbyer og de mest moderne vintersport senter, fra all slags glidingt på snø til herlig vannkur i eau thermale.

Le Lot, et vin landskap: etter Cahors, åpner dalen seg, klippene gir etter for terrasser, det er der Cahors vinene som konger og adelsmenn har satt pris på siden Midelalderen, liker seg. På åsene i kalkfjell rundt Moncuq, har vinstokkene i Quercy funnet sin plass og sist men ikke minst, vinene fra landskapet i Lot som vokser rundt Rocamadour