Champagne-Ardenne

FRANKRIKES RÖTTER OG IDENTITET 

Byen Reims har båret til dåpen kong Clovis (466 – 511) og Charleville og Sedan har stått i mot invasjoner. I dette området ble den franske historien smidd og navnet er blitt verdenskjent for edle bobler!

BoarsTo the east of the region, the Ardennes forest and the plains of Argonne full of wild boar, the emblem of the Ardennes.

The mysterious valley of the Meuse or the picturesque River Semoy attracts river cruises and canoeing.

From the south to the north-eastern region, the diversity of plains and hills, rivers and forests offer opportunities for walks and hikes.

Champagne bubbles

Øst i regionen, i skogene d’Ardenne og høydedragene d’Argonne finnes der store flokker av villsvin som er blitt emblemet til fylket Ardennes.

 

Den hemmelighetsfulle dalen med elven Meuse eller den pittoreske elven Semoy  trekker elveturisme i kano eller elve-cruise.

Fra syd til nord-øst i regionen gir diversiteten i landskapet, flatland som bakker, elver og skog, muligheter til tur gåing i forskjellige lengder.

The castel of Sedan

Fjellet til Reims, bakkene d’Epernay eller Marn dalen har i seg røttene til Champagne rankene, ambassadør for luxus, festligheter og livsglede: i denne jorden har menneskene gitt liv til en helt unik vin som hele verden misunner og forsøker å kopiere.

I våre dager representerer champagnen 33 000 hektar med vinstokker, femten tusen vindyrkere, hundre og femti kooperative kjellere og to hundre forhandlere som man kaller Maison de Champagne.

Ved grensen til Ardennes, ligger slottsborgen Sedan, symbol på motstanden mot invasjon, oppe på en knaus over elven Meuse. Det er det største forsvarsverket fra middelalder Europa med sine 35 000m² i syv høyder og vegger som er over 7 meter tykke. Slottet er i våre dager et høydepunkt i turist besøk i Ardennene.