Centre

EN REISE I HJERTET TIL FRANKRIKE.

To timer syd for Paris kan man oppdage « Région Centre » i midten av Frankrike, le Berry, la Sologne og la Touraine hvor de franske kongene likte å oppholde seg og hvor vi kan få smake på denne herlige regionen.

Chasse à courre hunt

La Sologne begynner syd for Orléans med et nettverk av tjern, hede mark, skog, elver og mye vilt. La Sologne er et paradis for jakt interesserte, for fiskere og de som setter pris på fri natur. Det var også tilholdssted for  franske konger, hvor de bygget utrolige slott. 

Sight of cathedrale St-Etienne, Bourges

By med forsvarsverk fra før romertiden, strategisk viktig under Hundreårskrigen, kongeby siden 1100, kunst- og kulturhistorisk by, Bourges er stolt av sine monumenter mettet med historie, slottet Jacques Coeur, de gamle gatene og hus  med bindingsverk.

Et vidunder i gotisk stil, listet hos UNESCO siden 1992, cathédrale St. Etienne er unik i sitt arkitektoniske konsept.

Château de Chambord

La Loire elven, ”den kongelig floden”, åpner prestisjefulle porter til slott og andre monumenter; Chambord, Chenonceaux, Cheverny, Villandry, Sully, Azay-le-Rideau, Fontevraud for bare å nevne de mest kjente.  Dalen langs elven, Loire dalen også kalt « kongedalen », som er listet av UNESCO for å ha fra sine ”gamle steiner” fått sin eleganse og originalitet, er også delen av verden den største konsentrasjon av slott.  Regionen produserer også 69 forskjellige deilige, fruktige viner fra Muscadet i Nantes til Sancerre øverst i dalen, kanskje siden det er ofte det varmeste distrikt i Frankrike om sommeren.