Bretagne

EN FORTRYLLELSE YTTERST I EUROPA

Der er vanskelig å ikke falle for sjarmen til Bretagne, ikke falle for dette landet som er født av havets, vindens og tidens luner.  Et land, et folk som er stolt av sine røtter og har visst å beholde sine tradisjoner.  Historie og legender har gitt en rik kulturarv som man finner i kunst, arkitektur og musikk.

Bretagne har mer enn 4000 slott og herregårder som går tilbake til  Middelalderen, Renessansen og århundrene som følger, hel frem til begynnelsen av det 20.århundre.  Med2900 bygninger listet som historiske monumenter er Bretagne den regionen i Frankrike som har flest, unntatt Paris med region. Mange av slottene i Bretagne har vært bebodd av berømte forfattere som Chateaubriand som tilbrakte barndommen i slottet Combourg.

Bretagne er en halvøy og har derfor en myriade av maritime miljø langs den opphakkede kysten.I sjøkanten dominerer klipper, båthavner, sandduner, bånd av små flate steiner, bukter og sandstrender. Lenger inne i landet er landsapet også meget variert, ofte bakkete og man finner torvmyrer og  øde landskaper med « Menhirs » og « Dolmens » som slår pyramidene med 2500 år.  

Saint-Malo

Saint-Malo, sjørøver by, fra det XII århundre har beholdt sin vakre legendariske  silhuett. Historisk by med maritim prakt som har blitt et av de mest ettertraktede stedene i regionen.  Denne elegante byen som har visst å trekke til seg berømtheter, har også spennende butikker hvor man kan kose seg etter en tur på stranden.   Byen kan også være stolt av sine pene naboer, Dinard og Dinan kjendt for deres autentisitet.

Rennes

I Rennes som ellers i det gamle Hertugdømmet Bretagne finner man en fortsettelse i bygnings tradisjonen med bindingsverk langt utover Middelalderen, frem til midten av det XVII århundre.  Byen har beholdt som Dinan og Vannes de eldste eksemplene på denne tradisjonelle, sivile arkitekturen som karakteriserer seg fra det XV til slutten av det XVI århundre. Denne regionale hovedstaden og universitetsby, har mange direkte hurtigtog til Paris og også til flyplassen CDG, i 2014 blir kjøretiden bare en og en halv time.

La Côte de granit rose

La Bretagne, som tiltrekker seg mennesker som søker etter det ekte, er en region man kan bli kjent med til fots og sykkel, med en tursti  på 2000 km som følger kysten.  Fra Dinard og smaragdkysten, gjennom herlige badebyer.  Noen har båt forbindelser til de herlige øyene uten biler som île de Bréhat, hvor tiden har stoppet og hvor de heldigste har funnet sitt hjørne av Paradiset.  Byer som Paimpol, en liten fiskerby med middelalderbydelen som støtter seg til havnen og som er like levende vinter som sommer. Gjennom den rosa granitt kysten, et géologisk mirakel, ved Perros-Guirec, noen av de mest overraskende  landskapene i nord Bretagne. Videre til tuppen med den regionale hovedstaden Brest, med ekstra bra hurtigtog forbindelser og en mengde flyavganger direkte til Paris, så bra at folk foretrekker å bo der, men beholder jobben i Paris. Der har strendene hvitt sand og havet, blå smaragd farge.  For så å gå videre til sør kysten med sin behagelig kyst atmosfære med mange flotte strender, ekstraordinære megalitter og den meget ettersøkt Morbihan-gulfen, en ekte paradis!

Du vil bare ønske å forbli i dette fascinerende landet  med det herlige, milde klima fra kysten og havet, hvor det vokser palmer, mimosas, kaktus, men også  jordbær, og selvom det er ofte her regnet begynner  før det forsvinner innover i Europa, så er det solskinn flere ganger om dagen takket være brisen fra  syd-vest som dytter videre de hvite skyene.