Auvergne

VULKANSK OG KONGELIG LAND

Rik fra sin fortid, sterk i sin nåtid, l’Auvergne har alltid visst å sette i relieff sine spesialiteter for å gjøre bruk av dem. En regional identitet som fortsetter tradisjonen av autentisitet, åpenhet og dynamisme.

Michelin

I krysset mellom nord og sør Europa, noen timer syd for Paris finner den sentrale posisjonen til byen Clermont-Ferrand dens fordeler. Siden midten av det tyvende århundre er økonomien til Clermont tett knyttet til firmaet Michelin som er hatt en stor innflytelse på utviklingen av byen.

Naturen rundt byen er helt spesiell, like i nærheten av to naturvern områder, Les Parc Naturels des volcans d’Auvergne og Livradois Forez, slettene i Limagne og  steder som Puy de Dome, Gergovie og Vulcania.

Chateau de Ravel

Slottene i Auvergne, helt fra år tusen og frem til de 20 århundre forteller historie gjennom  arkitekturen fra de forskjellig epoker på over 40 forskjellige steder, Château de la Roche, Châteaux de Ravel, Anjony, Parentignat, Aulteribe, Tournoël, Vollore, La Batisse . . . .

Le Puy-de-Dome

La Chaine des Puys, «kjeden av brønner» er et vulkansk fenomen i karakteristiske former. Over et område på 40 km fra nord til sør, følger et hundretall av utbrente vulkaner seg, de fleste på Dômes platået mellom ”sprekken” i Limagne som dominerer Clermont-Ferrand et dalen Sioule.