Aquitaine

VERDENS ARVEN

"L’art de vivre” i Aquitaine. Beliggende blant vingårder, like ved store skoger, ved havet og dalene i Pyreneene; l'Aquitaine er moderne, men går ikke tilbake på hverken sin kulturhistoriske fortid, på sport eller natur.

Wine property

Bordeaux : ved floden Garonne, hovedsete for administrasjonen i Gironde og regional hovedstad for Aquitaine, ble listet hos UNESCO for sin unike, urbane kulturarv. Gamlebyen i syd er karakteristisk med sine trange gater og hus helt tilbake til det 15.århundre og mange gamle kirker som katedralen St. André fra 1600.

Bordeaux ligger midt i det største distriket av finere viner i hele verden; mer enn 120 000 hektar av spesiell rikdom, 57 ”appellations d’origine controlé (AOC)”  bølger seg i bakkene i Médoc, Libourne og Entre-deux-Mers (mellom-to-hav). Vinene er blant de mest prestisjefulle i hele verden: Pétrus, Yquem, Mouton Rothschild, Cheval Blanc, Haut Brion . . .

Bordeaux har direkte fly forbindelser til Norge med Norwegian og hurtig tog forbindelser til Paris.

 

Le Bassin d'Arcachon : Arcachon Bukten, en lagune på 155 km²,åpen mot havet med sanddunen, La Dune du Pyla, med en varierende høyde på omtrent 104 m og 2700 meter lang. Dette naturfenomenet som er i stadig bevegelse, har panoramautsikt til Cap Ferret og over hele bukten som står i kontrast til de karakteristiske furuskogene like bak.

Pyrenene og Atlanterhavet, naturperler i baskerkulturen, den « béarnaise » og den «landaise»; kongelig historie fra Gaston Fébus (1331 – 1391) til Napoléon den tredje. Pilgrimsveiene til Compostelle, den fantastiske lokale gastronomien og mye annet gjør denne landsdelen helt spesiell.

Biarritz i Baskerlandet, er høysete for surf og eleganse og en av de mest kjente byene i regionen Pyrénées-Atlantique. Byen var i eldre tider berømt for modige fiskere, nå er det mest turisme, ferie og SPA den får oss til å tenke på med sin vidunderlige sandstrand, talasso-térapi (sjø vann terapi) og kasino..

Perigord Noir

La Dordogne et le Périgord med mangfoldige fasetter : små daler, bekker og elver i Périgord Vert, kritt stein platåer og store enger i Perigord Blanc, bevarte landsbyer, borger og forhistoriske grotter, Lascaux og Eyzies, i Perigord Noir og de vidkjente  vinen fra Bergerac i Périgord Pourpre.