Historikk og verdier

Siden 1936 har ekspertene i Mercure Gruppen kommet med et fullstendig tilbud til lidenskapelige amatører av kullturarven, av eiendommer med særpreg fra hele Frankrike.

Gruppen ble kjøpt i 1980 av Pierre Chassaigne, president i gruppen, som har fortsatt år etter år og etterhvert som mulighetene presenterte seg, å utvikle en meglergruppe utenom det vanlige slik den står frem i dag med sine 20 regionale kontorer som forsterker gruppens notorietet med røtter i hele landet.

Voksteren i Mercure har alltid foregått i en « esprit de famille », i et familie og vennskaps miljø basert på tillit og respekt for tradisjoner, ærlighet og profesjonalitet i en tydelig definert juridisk ramme.

Det er også en historie om lidenskap og kontinuitet, på samme måte som man nedarver en familie eiendom hvor hver generasjon gjør sitt for å beskytte og fortsette en unik arv ved å la den leve og blomstre, ga Pierre Chassaigne i 2010 til sin datter Anne de la Sauzay som til da hadde hatt ledelsen for Mercure Midi-Pyrénées, posten som daglig leder i gruppen mens han selv fortsetter å presidere.

Verden forandrer seg, klientellet også og Mercure innpasser seg til profilen til de nye kjøperne; Mercure Gruppen har beholdt sitt franske klientell og for bedre å kunne svare på det voksende internasjonale markedet har gruppen åpnet et kontor i Marakech og støtter seg til korrespondenter i hele verden:  USA,  Stor Britania,  Tyskland,  Italia,  Sverige,  Norge,  Nederland,  Sveits,  Belgia og Russland, men også i Syd Amerika, China, Abou Dahbi og Saudi Arabia.

I Frankrike har gruppen rundt seg medarbeidere som er designerte til det utenlandske markedet og kan svare de forskjellige forespørsler ved personlig service og ved det å beherske språket, godt kjennskap til regelverket for å kunne guide kjøperne i deres prosjekt, også når det gjelder restaurering.

I dag som spesialist og ekspert i over 75 år, representerer Mercure den mest komplette samling av den franske kulturarven når det gjelder eiendommer tilsalgs: alt fra et hus med sjarm til
200 000€, landlige eiendommer, byhus og moderne eleganse til historiske slott til en pris av 30 millioner €. Tre tusen «biens de caractère», autentiske eller luksuriøse, til salgs i hele Frankrike, hvor av 600 slott og noe for dem som er glad i «gamle steiner» til å restaurere og videreføre den unike franske arkitektur og kultur arven.

De 20 regions kontorene er ledet av kvinner og menn som har perfekt kjennskap til det lokale markedet og som kjenner de forskjellige domenene: jordbruks eiendommer, boliger, skogsbruk og de respektive regelverk. Hvert kontor har eksperter til å gi riktig pris for en eiendom.

I hver landsdel og også på nasjonalt nivå, har Mercure og de lokale kontorene, vevet et nett av partnere og andre profesjonelle (advokater, notarer, arkitekter, byggmestre, forsikring og bankfolk) og foreninger (La Demeure Historique, Les Vielles Maison Françaises, French  Heritage Society . .) som kan orientere og hjelpe kjøperne.

Synergien som oppstår ved det jordnære kjennskapet og nettverket, gjør at enhver kjenner til mesteparten av eiendommene som blir til salgs og til eventuelle kjøpere, gir den beste tilstrekkelighet mellom tilbud og forespørsler på markedet.

I tillegg til den tradisjonelle meglingen, er Mercure Gruppen lidenskapelig opptatt av den franske kultur og arkitektur arven, ikke bare historiske slott, men også herregårder med deres særpreg, eller sjarmen til et gårdshus, en vannmølle eller en borg. For å værne om kulturarven, har gruppen dannet  prisen Mercur-V.M.F. (Vielles Maisons Françaises) som siden 2003 belønner en vellykket restaurering av en herregård.

Ettersom herregårder og andre hus med særpreg er en sikker plassering, både i nuet og i fremtiden, har Mercure Gruppen gitt ut en guidebok, « Guide pour la Préservation du Patrimoine Française » som følger en ny eier i oppussing og vedlikehold av eiendommen for å øke verdien av familiens investering i takt med respekt for reglene i fransk arkitektur.